Denumirea analizei: Detectie si genotipare HPV prin metoda de biologie moleculara
Indicatii: screening ginecologic, boli cu transmitere sexuala, leziuni ale mucoaselor anogenitale si extragenitale, condilomatoza, cancer de col uterin, cancer anorectal, cancer al cavitatii bucale, etc.
Durata analizei: 7-10 zile de la receptia probei in laborator
Afectiuni asociate: clamidioza, gonorea

Detectia si genotiparea (tipaj) HPV ULTRASENSIBIL

– este analiza moleculara care determina prezenta si genotipul Virusului Papiloma Uman
– se realizeaza in scop profilactic (in cazuri asimptomatice) si/sau diagnostic (in cazuri patologice)

Indicatiile analizei:

1.) Profilactic, daca sunteti o femeie:
– cu varsta peste 30 de ani, cu ocazia controlului ginecologic (periodic), cu sau fara examinare citologica Babes-Papanicolau
– cu varsta peste 30 de ani, in relatie sexuala deschisa (pentru una sau ambele parti)
– cu varsta peste 30 de ani, cu experienta sexuala (chiar si redusa), in lipsa unui test HPV negativ, efectuat cu minim 8 luni dupa ultimul contact sexual (tinand cont de perioada de incubatie a virusului)
– cu varsta sub 30 de ani, daca ati inceput activitatea sexuala la o varsta precoce

Se recomanda efectuarea unui test HPV in scop profilactic si pentru barbati cu experienta sexuala (chiar si redusa), intrucat infectia cu HPV poate provoca vegetatii veneriene, cancer orofaringian, anal sau penian. Majoritatea barbatilor infectati cu HPV nu prezinta simptome, dar sunt contagiosi, pot transmite virusul si altor persoane.

2.) Diagnostic, daca aveti:
– rezultat citologic Babes-Papanicolau anormal (ASC-US, LSIL, HSIL, etc.)
– rezultat histologic patologic (biopsie sau biopsie excizionala)
– leziuni ale mucoaselor (condiloame, papiloame, diferite leziuni precanceroase cu proliferare maligna in situ/invaziva), anogenitale, orofaringiene sau conjunctivale.

Utilizarea testului HPV-ADN ca metoda primara de screening neoplazic este mai eficient comparativ cu testul citologic (Babes – Papanicolau), fapt evidentiat de numeroase studii clinice. Aceasta concluzie este sustinuta si de International Agency for Research on Cancer.

Call Now Button