Subprogram național de testare genetică

 

Suntem încântați să vă informăm că, începând cu decembrie 2023, Resident Laboratory va oferi un diagnostic precis și gratuit în cazul pacienților cu cancer colorectal, pulmonar, ovarian sau mamar, conform Ordinului președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 774/2023.
Lansarea acestui program reprezintă o realizare foarte importantă pentru pacienții oncologici, Statul Român, prin CNAS, angajându-se să susțină testările necesare pentru asigurarea unui tratament adecvat și personalizat pentru pacienții din România.

Pentru a solicita o testare prin subprogramul național de testare genetică, susținut de CNAS, sunt necesare:
o singură probă reprezentativă pentru caz (conform tabelului atașat, cu pachetele și condițiile disponibile). În cazul în care se solicită o analiză din bloc de parafină, iar blocul nu este în posesia medicului solicitant/pacient, pe baza referatului completat, conform Monitorului Oficial nr. 866 bis/26.09.2023, vom solicita laboratorului de proveniență transmiterea probei,
Referat de solicitare a stabilirii profilului molecularcompletat lizibil, cu TOATE INFORMAȚIILE SOLICITATE, pentru o bună desfășurare a programului de testare. Fără specificarea TNM (stadializare) nu se va procesa solicitarea!
- rezultatul HP, aferent blocului de parafină (în cazul în care analiza se face din bloc de parafină),
consimțământ informat completat lizibil, inclusiv cu adresa de email și numărul de contact al pacientului sau aparținătorilor,
- copie a cărții de identitate a pacientului.

- voucher Merck va fi trimis doar pentru pacienții cu cancer colorectal metastazat, care nu dispun de țesut potrivit pentru analiza RAS,
- pacienții cu cancer bronhopulmonar, care nu dispun de țesut potrivit pentru analiza EGFR, se vor testa din plasmă (tub STRECK), pe bază de voucher PHTC (susținut de AstraZeneca), în afara subprogramului național de testare genetică.

 

Referat de solicitare analize_CAS - Monitorul Oficial Partea I nr. 866Bis-97

Consimtamant informat - Imputernicire - 2024 - v4.0

TABEL_ANALIZE_CASA_Subprogramul național de testare genetică v2.1

EXTRAS - Monitorul Oficial Partea I nr. 866Bis

 

În cazul în care aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați prin email, la adresa: info@residentlab.ro sau prin telefon, la numărul: 0770.112.233

Suntem onorați să fim partenerii Dvs. în realizarea acestui program și suntem încrezători că eforturile noastre comune vor aduce beneficii semnificative pentru pacienții noștri.

 

Consimțământ informat

 

În efortul nostru constant de a furniza servicii medicale de cea mai înaltă calitate și de a promova transparența și respectul față de drepturile pacienților, vă punem la dispoziție noul nostru formular de consimțământ informat. Acest formular reflectă angajamentul nostru ferm de a ne asigura că laboratorul nostru efectuează doar acele analize care au fost solicitate pe baza unui consimțământ valabil, exprimat în mod voluntar. Dorim să ne asigurăm că fiecare pacient înțelege pe deplin rolul, scopul și utilitatea analizei solicitate.

Prin completarea și semnarea acestui formular, vă manifestați convingerea că sunteți parte integrantă a procesului decizional referitor la analizele medicale pe care le vom efectua. Vă încurajăm să luați în considerare cu atenție informațiile din acest formular și să adresați întrebări echipei noastre sau medicului curant care v-a propus efectuarea analizei, pentru a vă asigura că sunteți complet informat și confortabil, în legătură cu toate aspectele relevante referitoare la efectuarea analizelor solicitate.

Consimtamant informat - Imputernicire - 2024 - v4.0

Vă mulțumim pentru încrederea acordată!

 

Cerere de eliberare blocuri și lame

 

Pentru a vă preda o probă biologică păstrată în custodia laboratorului nostru, în conformitate prevederilor HG 451/2004, art. 6, lit. b, vă rugăm să completați o cerere în acest sens. Cererea poate fi completată de către pacient, aparținător, împuternicit, medic curant sau patolog.

Cerere eliberare bloc si lame_F-02_7.2 v1.5_form

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

Chestionar de evaluare

 

În cadrul laboratorului nostru, considerăm că al doilea cel mai important aspect, după calitatea analizelor oferite, este satisfacția clienților noștri. Pentru a ne ajuta să menținem și să îmbunătățim continuu serviciile noastre, vă invităm să completați chestionarul nostru online. Procesul durează doar 3 minute, dar feedback-ul dvs. valorează enorm de mult pentru noi.

>> Chestionarul poate fi completat dând Click! aici <<

Mulțumim pentru colaborare și pentru contribuția la dezvoltarea noastră!

 

Call Now Button